dinsdag 27 april 2010

EQUMEN™

Vaarwel bierbuikjes, lovehandles en manboobs. Corrigerende kleding is er nu niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen.

EQUMEN™ 'high-performance' kleding met compressietechnologie is de wetenschappelijk klinkende naam voor de figuurcorrigerende wonderkledij voor de man. De kleding is ontworpen in samenwerking met fysiotherapeuten, ergonomen en ontwerpers van sportkleding. Volgens de makers verbetert Equmen het postuur, de houding, kan het eventuele rugklachten helpen voorkomen, stimuleert het de bloedsomloop en beïnvloedt het de lichaamstemperatuur en vochtregulatie. Het wordt een ultiem sportshirt genoemd.

Een interessante ontwikkeling die lijkt voort te vloeien uit een sterk staaltje feminisering. Misschien is het, als we de aantrekkelijke verkoopargumenten moeten geloven, een goed idee om ook EQUWOMEN op de markt te gaan brengen. Want deze corrigerende kleding zou voor de vrouwelijke ‘appels’ onder ons met ‘zandloper’-dromen ook fijn zijn.

zondag 18 april 2010

Habanos Julieta

Cubaanse sigarenmakers komen met een nieuwe sigaar, genaamd Julieta, die speciaal gemaakt is voor de dame. Julieta is het nieuwe wapen van de sigarenmakers tegen de teleurstellende verkoopcijfers van de afgelopen twee jaar, schrijft CNN.

Door de recessie en de strengere antitabak wetgeving wordt het voor de authentieke sigarenrollers steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden. Met de introductie van de slanke Julieta proberen zij een nieuwe doelgroep aan te spreken en de verkoopcijfers een boost te geven. De nieuwe sigaar is enthousiast ontvangen op het jaarlijkse sigarenfestival te Havana en verschillende distributeurs hebben al interesse getoond.

Om de mening van een echte kenner te vragen over deze marketingstap hebben we contact opgenomen met Hajenius, een sigarenwinkel te Amsterdam. Een dame vertelde ons dat de Julieta hier nog niet bekend en dus te koop is. Dit heeft te maken met de verschillende handelslijnen tussen Cuba en de USA en Cuba en Nederland. Desalniettemin liet ze weten dat ze deze stap “onzin” vindt. “De dames roken net als de heren het liefst een dikke sigaar. Ik zou niet weten wat ze aan de klassieke sigaar zouden moeten veranderen. Misschien hebben ze de smaak wat zoeter gemaakt, maar dan zou hij niet bepaald in de smaak vallen.”

Het klassieke product voor de whiskydrinkende zakenman met status nodigt nu met de Julieta dus ook specifiek de vrouw uit om deel te nemen aan dit mooie imago. Maar of deze actie nu echt nodig was, is een tweede. Want was de vrouw al niet lang en breed een tevreden deelnemer? Doelgroeponderzoek is in het beantwoorden van deze vraag het sleutelwoord. Wij zullen in ieder geval met interesse de introductie van Julieta volgen.

Wat is uw mening hierover? Laat het ons weten via dasweib@wwdw.nl of reageer via onderstaande button.

maandag 12 april 2010

Señor Puss Puss

De marketing van een intiem product vraagt om een tactische aanpak. Want iedereen weet in geuren en kleuren wat er down under gebeurt, maar niemand wil tot in detail horen of zien welke producten wat precies doen voor onder andere de va-jay-jay.

Om deze reden wordt er vaak netjes om de hete brei heen gedraaid. Bij de maandverbandcommercials bijvoorbeeld, zien we een klinische lichtblauwe vloeistof (wonderlijk…) in het niets verdwijnen. En als het aankomt op commercials voor WC-papier zien we schattige labradorpups vrolijk in het rond hupsen. Allemaal leuk en aardig, maar we weten allemaal hoe het er in de realiteit aan toe gaat.

De angst voor de foof, punani, fluffy box, vagizzle, virginia wordt echter door een aantal merken in de ogen gekeken. Lactacyd is de confrontatie een tijd geleden al aangegaan met een veelbesproken commercial, waarvan de opvolger momenteel te zien is op tv. Daarnaast is er onlangs een interessante campagne gestart omtrent de Mooncup (een alternatief voor tampons), waarin de angst voor de hoohoo juist wordt gebruikt om het product op een geestige manier te promoten.

Het is dus nog steeds grenzen in kaart brengen als het gaat om de marketing van producten voor de private parts. Is het juist slim om eens realistische rode vloeistof te gebruiken voor de maandverbandtest? Of kunnen we toch maar beter in dromenland blijven? Een doordachte aanpak is in ieder geval een must. …Maar niet te veel afdwalen alstublieft. De vagina heet namelijk nog altijd gewoon vagina.

vrijdag 2 april 2010

Tienermeiden kiezen voor telefoon

The New York Times laat weten dat tienermeiden online sociale netwerken minder intensief gebruiken om kooptips te verspreiden dan door marketeers werd gedacht. Dit wijst een niet-wetenschappelijk onderzoek door Euro RSCG Worldwide uit, wat werd gehouden onder 100 tienermeisjes.

De doelgroep is absoluut alert op de online fashiontips, maar slechts 5% van de ondervraagden verspreid dit nieuws aan hun netwerk via Facebook. 78% van de ondervraagde tieners gebruikt hun telefoon hiervoor, met als gevolg dat de boodschap binnen een kleiner netwerk verspreid wordt. De reden hiervan volgens Euro RSCG is dat de meeste tienermeiden hun kleding nog steeds in winkels koopt in plaats van online, omdat slechts 33% in het bezit was van een eigen creditcard.

Online marketing is dus niet automatisch de beste manier om tieners te bereiken. Dus totdat hun duim eraf valt van het sms’en blijft de telefoon, als het gaat om ‘sharing’, volgens Euro RSCG op nummer 1 bij tienermeiden.